Aurinkovoimala asennettiin kesäkuussa ja sähköä kertyy tasaiseen tahtiin. Eteralle kestävän kehityksen tukeminen on tärkeä osa vastuullisuutta ja sijoitustoimintaa.

uutinen-aurinkopaneeli-2
Aurinkosähkön käyttöönotto on osa Eteran ympäristövastuullisia ratkaisuja. Eterassa käytetty sähkö on kaiken kaikkiaan peräisin 100-prosenttisesti uusiutuvista energianlähteistä. Vihreä sähkö on käytössä myös muissa Eteran täysin omistamissa kiinteistöissä.

Helsingin Länsi-Pasilassa sijaitsevan Etera-talon katolle sijoitetut aurinkopaneelit on toimittanut Valoe Oyj. Valoe on uusiutuvan energian tehokkaan käyttöönoton kehittämiseen erikoistunut teknologiayhtiö.

”Aurinkoenergia tulee olemaan pitkällä aikavälillä oleellinen energiantuotannon ratkaisu. Paikallinen ja puhdas sähköntuotanto on tavoite, jonka kehittämistä Etera mielellään tukee”, sanoo Eteran toimitusjohtaja Stefan Björkman.

”Eteran aurinkovoimala on 84 paneelin suuruinen ja teho on 21,48 kWp.

Paneelit ovat hyvin huoltovapaita ja toimintavarmoja. Ne ovat myös investointi kiinteistön kehittämiseen”, kertoo Eteran reaalisijoitusjohtaja Jukka Reijonen.

”Aurinkosähkön tuotantoa pääsemme seuraamaan reaaliaikaisesti verkkopalvelusta. Toki aurinkovoimala tuottaa vain osan tarvitsemastamme sähköstä, mutta lähdemme nyt pilotoimaan ja katsomaan kokemukset.”

Mistä on kyse

Aurinkosähkö on loppumatonta ja täysin puhdasta energiaa, jota valosähköinen ilmiö tuottaa aurinkokennossa. Järjestelmä syöttää sähkön suoraan kiinteistön sähköverkkoon.

Suomen puhdas ilma ja viileät lämpötilat parantavat aurinkomoduulien tehokkuutta. Kesäkauden lisäksi valoisat kevätkuukaudet huhti- ja toukokuu tuottavat Suomessa paljon sähköä.

Lue lisää


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *