Blogi Tomi Hussi: Ulkona on niin kaunis ilma, ei millään jaksaisi istua toimistolla

Suomen kesä on niin kovin lyhyt, että kauniina päivänä sisällä konttorissa istuminen voi tuntua todella kypsältä. Etenkin jos palaverit tai muut tehtävät eivät sido johonkin tiettyyn paikkaan, niin monesti tulee katseltua haikaillen ulos – kunpa pääsisi tuonne.

Osaltaan tätä ongelmaa voi ratkaista tekemällä hommia kotoa käsin. Meillä ainakin patio sattuu kuitenkin olemaan niin sopivasti iltapäivän auringossa, että näytön kirkkautta saa säätää todellakin täysille, mutta eipä se silti tahdo aina riittää.

Tänään oli taas kaunis ilma, ja olin juuri eilen twiitannut siitä, että #TyöhuonePasila on nyt kesäkuosissa ja ulkokalusteet ovat käytettävissä. No ei kai siinä mitään muuta kuin ottamaan omia lääkkeitä. Ja fiilis on todellakin se, että toimii!

Kun etsimme Eteran talosta tilaa, johon Työhuoneen voisi perustaa, emme todellakaan osanneet ottaa huomioon ulkona työskentelemisen mahdollisuutta. Idea syntyi vasta matkan varrella, kun tila oli jo päätetty. Huomasimme, että Pasilanraition puolelle jää oivallinen sisäpiha, johon ulkokalusteet sopivat kuin nenä päähän. Tämä kehitys kuvastaa mainiolla tavalla suhtautumistamme TyöhuonePasilaan – ei ole tarkoituskaan, että kaikki olisi valmista, vaan tila kehittyy jatkuvasti kertyvän tutkimustiedon ja käyttäjäkokemusten varassa.

Tässä vielä pari vinkkiä ’ulkokonttorin’ muillekin hyödyntäjille.

Ulkokonttorimme sijoittuu talon varjoisalle puolelle rauhallisemman tien varteen. Minä olen nyt tehnyt hommia tässä luurit päässä, joten työrauha on ollut täysin kohdillaan. Varjoisan puolen valtavan suurena etuna on se, että näytön kirkkauden kanssa ei ole minkäänlaisia ongelmia. Toisaalta varjoon liittyy sitten viileys – minä olen istuskellut tässä t-paita päällä ja tarkeneminen on ollut ihan ok, mutta en pahastuisi takistakaan. Ota tämä huomioon pukeutumisessa.

Kyllä tämä todellakin sisällä istumisen voittaa. On tilaa ajatella ja samalla mahdollisuus nauttia kesästä, vaikka olenkin täysipainoisesti hommien kimpussa. Tätä kannattaa todellakin kokeilla, suosittelen!


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *