Etera-talolle haetaan kultatason kansainvälistä LEED-ympäristösertifiointia. Sertifikaatin vaatimukset on huomioitu muun muassa tilojen energian-, veden- ja materiaalien kulutuksessa. Ympäristöratkaisut tekevät työskentelyolosuhteista miellyttävämmät esimerkiksi ilmanvaihdon ja valaistuksen ratkaisujen sekä kaukokylmän hyödyntämisen myötä.

Talossa käytettävä sähkö on sataprosenttisesti peräisin uusiutuvista energialähteistä. Vihreää sähköä on ostettu jo vuodesta 2011. Etera-talossa on otettu käyttöön myös aurinkoenergia. Talon katolla on aurinkopaneeleja, jotka tuottavat osan toimistotalossa kulutettavasta sähköstä.

Eterassa noudatetaan WWF:n Green Office -ympäristöohjelmaa. Green Office on toimistotyön käytännönläheinen ympäristöohjelma. Siinä tehdään arjen ekotekoja, lisätään ympäristötietoisuutta ja saadaan aikaan kustannussäästöjä. Green Officen myötä on esimerkiksi paperinkulutus vähentynyt jyrkästi.

Etera tukee joustavaa, ympäristöystävällistä ja tarkoituksenmukaista työmatkaliikkumista. Työhuone Pasilaan on helppo tulla julkisin kulkuvälinein. Myös kevyen liikenteen väylät ympäröivät taloa joka suunnasta. Työhuone Pasilan edestä löytyvät runkolukituksen mahdollistavat telineet pyöräilijöille.

Eteran ympäristövastuusta on tietoa Eteran vuosikertomuksessa osoitteessa etera.fi/vuosikertomus.

 


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *