Pari vuotta sitten tehdyssä peruskorjauksessa Etera-talo uusittiin tähän päivään niin energiatehokkuuden kuin työympäristönkin puolesta. Myös Työhuone Pasila syntyi samassa yhteydessä.

Energiatehokkuutta tuovat Eteran toimitaloon ilmanvaihdon energiaa säästävä tekniikka, valaistuksessa käytetyt ledit ja automaattinen ajastus sekä vähän kuluttavat vesikalusteet. Ilmastointia ohjataan automatiikalla ja siinä on lämmön talteenotto. Lämmitystä on optimoitu ja kiinteistö on liitetty myös kaukokylmäverkkoon.

Ympäristöratkaisut valaistuksessa ja ilmanvaihdossa näkyvät ja tuntuvat parempina työskentelyolosuhteina talon käyttäjien arjessa.

Eteran käyttämä sähkö on sataprosenttisesti peräisin uusiutuvista energialähteistä. Vihreää sähköä on ostettu jo vuodesta 2011.

Etera-talon katolta löytyy aurinkopaneeleja. Aurinkoenergian tuotantolukuja voi seurata Työhuone Pasilan seinällä olevalta näytöltä.

Sertifioituja ympäristöratkaisuja

Eteran omistamilta uusilta toimitilakiinteistöiltä edellytetään ympäristösertifiointia. Kansainvälinen ympäristöluokitus LEED on ollut Eteran käytössä vuodesta 2009.

Etera-talo on jo Eteran 10. LEED-vaatimukset täyttävä kiinteistö. Toimitalon saama LEED GOLD –luokitustaso on vaatimuksiltaan tiukka.

Eteran pääkonttori on ollut WWF:n hyväksymä Green Office vuodesta 2011.

Lue lisää Eteran ympäristövastuusta

 

    Leed gold


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *