Toinen työskentelyrupeamani Työhuone Pasilassa. Minulla oli valmis suunnitelma minkälaisia töitä aioin tehdä ja kirkkaana mielessä oli myös päästä viimeinkin testaamaan tilassa oleva Vluv istumapallo.

Ja olinkin hyvissä ajoin jo heti kahdeksan jälkeen Työhuoneella. Uudenkarhea Cafetoria Roasteryn kahvikone lämmitti minulle teeveden ja pääsin työskentelyn makuun. Siirsin istumapallon haluamani työpisteen kohdalle ja siitähän se lähti liikkeelle. Sain ensimmäiset hommat hyvin tehtyä lähes täydellisen rauhan vallitessa. Paikalle ei ollut kuin siivooja siivoamassa. Mikäs siinä hiljaisuudessa oli työskennellessä.

Istumapallo on mukavan oloinen. Kangaspäällys helpottaa siinä, ettei takamus hikoa istuessa niinkuin muovisen jumppapallon päällä. Istuintuntuma on hyvä ja jalat ovat vähän satulatuolin tyyliin hieman erillään toisistaan. Pallon koko tuntuu olevan minun kokoiselle varsin sopiva.

Aluksi hain mukavaa asentoa näppäimistön, ruudun, pöydän ja istumapallon osalta. Päädyin siihen, että pöytä olisi niin alhaalla että kädet lepäävät mukavasti pöydän päällä ja näppäimistö on vähän pidemmällä pöydän keskellä. Näytön säädin mukavasti näkökentän korkeudelle ettei tarvitse päätä alaspäin roikottaa. Istumapallon keskikohta oli varsin lähellä pöydän etureunaa eli pallo meni osittain pöydän alle.

Istumapallo on käyttökokemuksena varsin mukava. Liikettä tulee selkään ja sitä oikeastaan aika luonnostaan ja huomaamatta liikuttaa myös jalkoja ja alaselkää istuessaan. Pieni liike ei haittaa työskentelyä tietokoneen kanssa. Kolmen tunnin testin myötä voin suositella istumapalloa, jos työpisteellä täytyy välillä istua.

Jari Ojasti


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *