Matalataajuusvärähtelyn hoitavaan vaikutukseen perustuva Neurosonic divaani on uusin tulokas Työhuone Pasilan tarjontaan. Olemme heinäkuun aikana tehneet Työhuoneella pieniä muutostöitä ja löydät divaanin hiljaisen työskentelyn vyöhykkeeltä Haloo vetäytymistilan läheltä. Kokeile rentoutusohjelmaa tai vaikkapa aktivointiohjelma, jolla lisäät aktiivisuustasoasi työpäivänä. Lisäksi voit kokeilla palautumisohjelmia, jotka on suunniteltu tukemaan kehon omaa palautumista liikunnan jälkeen.

Meitä Työhuoneella kiinnostaa erilaiset tavat tauottaa työpäivää rentoutumalla tai aktivoimalla liikkeen kautta kehoa ja isossa kuvassa kaikki erilaiset tavat, joilla toimistotyössä voidaan vaikuttaa erityisesti aivojen hyvinvointiin, ihmisten stressitasoon ja sitä kautta pidemmän päälle myöskin henkilöstön tuottavuuteen. Viime kädessä tavoitteena on ennaltaehkäistä työkyvyttömyysriskejä.

Työhuoneella myös sinulla on mahdollisuus testata miten matalataajuusvärähtely vaikuttaa kehoosi ja mieleesi. Neurosonicin matalataajuusvärähtelyyn perustuva hoito on tutkitusti toimivaa.  Värähtelyllä on todettu kolmentyyppisiä vaikutuksia:

1)      Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, jolloin välittäjäainetoiminta alkaa normalisoitua. Kehon toimintoja korjaavat mekanismit toimivat paremmin.

2)      Hoito ”tyhjentää pään” rentouttaen tehokkaasti ja samalla vireystila paranee. Ahdistuneisuus, levottomuus ja jännitys lievittyvät.

3)      Stressistä johtuvat selittämättömät kivut lievittyvät tai häviävät, päänsärky lievittyy ja lihakset rentoutuvat sympaattisen toiminnan vähentyessä samalla kun värähtely(liike) saa verenkierron ja nestekierron toimimaan.

Omat kokemukseni divaanista ovat olleet hyviä. Jo 10 min rentoutusohjelmalla on ollut vaikutusta. Olo on virkistynyt ja keho tuntuu jotenkin kevyemmältä. Myös niskakivut ovat vähentyneet kun lihakset rentoutuvat hoidon aikana. Lisäksi hengitysrytmi muuttuu ohjelman aikana, tulee hengitettyä syvempään ja enemmän pallealla. Sekin kertoo siitä, että hermosto rauhoittuu ja stressitaso kehossa laskee.

Tule kokeilemaan miten tauko lisää työtehoasi!

Jari Ojasti

Työhuone Pasilan isäntä


Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *